אתר זה משתמש בקבצי קוקיז אתר זה משתמש בקבצי Cookies כדי להתאים אישית תוכן ומודעות. למידע נוסף OK
X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

7 טיפים שחשוב לדעת לפני שמחליפים רכב רפואי

החלפת רכב רפואי - מידע שחשוב לדעת

החלפת רכב רפואי לא צריכה להיות קשה ומסורבלת. אלא שמשרד הרישוי אימץ את הנוהל שנולד בתקופת הקורונה - נוהל שמחייב להזמין תור מראש למשרדי הרישוי. בפועל התורים שזמינים באפליקציה מעטים ולכן בעלי רכב רפואי שנדרשים להגיע בדחיפות למשרד הרישוי מוצאים עצמם מול "שוקת שבורה". אם לא די בכך, קיים מחסור עצום ברכבים חדשים וזמן ההמתנה לרכב החדש יכול לקחת חודשים רבים. 

במאמר תמצאו מידע שימושי שיעזור לכם בהליך של החלפת הרכב הרפואי בתקופה מאתגרת זו.

7 טיפים שחשוב לדעת לפני שמחליפים רכב רפואי

מה צריך לדעת בהחלפת רכב רפואי ?

1. תשלום אגרת טסט מופחתת: נכה צה"ל שבבעלותו רכב רפואי זכאי לתשלום אגרת רישוי (טסט) מופחתת של הרכב, גובה התשלום נכון לשנת 2022 עומד על סך של 26 ₪. תשלום אגרת רישוי מופחתת אינה מאפשרת לבצע העברת בעלות רגילה בדואר או באתר האינטרנט של משרד הרישוי - אלא לאחר שבעל הרכב שילם את הפרשי אגרת הרישוי.

כלומר הפרש בין האגרה המקורית (שהייתה אמורה להיות משולמת) לבין האגרה המופחתת. חישוב הפרשי האגרה נעשה על-פי הימים שנותרו מיום הבקשה ועד לחידוש רישיון הרכב.

2. הסרת מנגנון נהיגה לנכים: נכים אשר זקוקים לעזרים מיוחדים לצורך נהיגה ברכב כמו: מנגנון יד, מאיץ בצד שמאל של הבלם או שימוש בתפוח הגה וקיימת בגין עזרים אלה הגבלה ברישיון הרכב. יצטרכו לגשת לאחד מהמתקינים המורשים בארץ, להסיר את העזרים ולקבל אישור חתום למשרד הרישוי.

הסרת מנגנונים וקבלת אישור למשרד הרישוי – מומלץ לעשות אצל "פרילינג" מערכות נהיגה ברח' החרושת 3 בכפר סבא. טלפון : 1-700-701-114 (למידע מורחב: פרילינג מערכות רכב). 
במשרד הרישוי ידאגו להסיר את העזרים מרישיון הרכב ורק לאחר מכן יהיה ניתן לבצע העברת בעלות.

חשוב לדעת, לאחר הסרת העזרים מהרכב ובמידה וקיימת הגבלה ברישיון הנהיגה – חל איסור לנהוג ברכב ועליכם להיעזר בבן משפחה או חבר שינהג ברכב במקומכם.

3. העברת בעלות: העברת בעלות מרכב נכה לאדם אחר שמתבצעת במשרד הרישוי פטורה מתשלום אגרת העברת בעלות. לכן, במידה ואתם מגיעים למשרד הרישוי עם רוכש הרכב מומלץ לבצע את העברת הבעלות ללא עלות במשרד הרישוי אליו הגעתם. 

4. תו נכה לרכב: נכים שברשותם זכאות לתג-חניה לנכים - במעמד העברת הבעלות יסירו במשרד הרישוי את תג–הנכה שמשויך לרכב. תג הנכה אמור לעבור אוטומטית לרכב החדש – אבל מומלץ לוודא זאת לאחר קבלת הרכב החדש על-ידי כניסה לאזור האישי באתר משרד הרישוי.

5. קבלת שירות במשרדי הרישוי: על פי הנוהל החדש צריך להזמין תור מראש באתר האינטרנט או האפליקציה של משרד התחבורה על-מנת לקבלת שירות במשרד הרישוי.

יחד עם זאת, במשרדי הרישוי בארץ ערים להליך לו זקוק בעליו של רכב רפואי. ובמקרים רבים בעל הרכב שמגיע לטפל בהגבלות רישיון הרכב והעברת הבעלות מתקבל ללא תור.

6. הסרת הרכב הישן מכבישי אגרה: חשוב לשים לב ולהסיר את הרכב הרשום בכבישי אגרה (כביש 6, כביש חוצה צפון, מנהרות הכרמל). הסרת הרכבים פשוטה מאוד – יש להיכנס לאתר האינטרנט של כל אחד ממפעלי כבישי האגרה ולהסיר את מספר הרכב מהרשומות. בסיום ההליך תקבלו הודעת מסרון ! (אל תשכחו להוסיף את הרכב החדש)

7. ביטול / העברת מנוי מערכות מיגון: במידה וברכב מותקנת מערכת מיגון כגון איתורן או פוינטר עליכם לבקש לבטל ו/או להעביר את המנוי על מערכת המיגון לרוכש הרכב החדש. אחרת עלולים להמשיך ולחייב אתכם בדמי מנוי חודשיים.  

משרד הרישוי בפתח תקווה – ציון לשבח

בהזדמנות זו אנו רוצים לציין ולשבח את היחס האנושי והטיפול האישי לו זוכים פצועי צה"ל שמגיעים למשרד הרישוי בפתח-תקווה. לאחרונה נתבשרנו כי הגב' סיגל צוברה מנהלת משרד הרישוי בפתח תקווה זיהתה את הקושי והורתה לצוות המשרד לסייע לפצועי צה"ל שצריכים מענה במשרד הרישוי.

מוכרים את הרכב הישן ?

לתקופה מאתגרת יש גם צד חיובי. שוק רכבי יד-שניה התעורר וקיים ביקוש גבוה לרכבים. לכן חשוב לדעת כי רכבים שמורים עם קילומטרז' נמוך (יחסית) נמכרים במחיר שיכול להגיע ל- 10-15% מעל המחירון הרגיל.

לסיכום

הגיע הזמן להחליף את הרכב הרפואי – מומלץ לשלם מקדמה ולהזמין רכב חדש כבר היום. כאשר הרכב יגיע דאגו להגיע עם המוכר וכל האישורים הדרושים למשרד הרישוי לבצע את העדכונים הדרושים ברישיון הרכב ולעשות העברת בעלות. 

והכי חשוב סעו בבטחה ושמרו על עצמכם.


 

נותני חסות: