X סגירה
 

בידיים טובות - שירות חדש לסיוע והכוונה של נכי צה"ל

המטרה: הכוונה ועזרה לנכי צה"ל ללא תשלום

שיתוף הפעולה ההדוק ואווירת העשייה החיובית בין ראשת אגף שיקום נכים הגב' לימור לוריא ויו"ר ארגון נכי צה"ל עו"ד עידן קלימן מוכיחה את עצמה שוב ושוב. כאשר קיימת מטרה משותפת ורצון לעשייה - דברים נעשים. 
הוכחה נוספת לכך היא הקמת מרכז "בידיים טובות". מוקד סיוע והכוונה ללא תשלום לפצועות ופצועי צה"ל שהחל לפעול לראשונה בחודש מרץ 2022.

מומלץ לקרוא את המאמר בעיון עד הסוף !

מה זה מרכז "בידיים טובות" ?

מרכז "בידיים טובות" הוא מיזם של אגף השיקום במשרד הביטחון. מרכז "בידיים טובות" מופעל על ידי ספק חיצוני. 

מרכז "בידיים טובות" מעניק סיוע ללא תשלום בהגשת בקשה להכרה כנכי צה"ל, והכנה לוועדה הרפואית.

השירות במרכז "ידיים טובות" ניתן על ידי צוות מקצועי של רופאים מומחים בכירים בתחומים שונים וצוות מזכירות רפואית.

השירות במרכז "בידיים טובות" כולל:

● סיוע במילוי הבקשה להכרה בנכות במשרד הביטחון ובאיסוף המסמכים הדרושים

● הכנת התיק הרפואי

● הסבר על תהליך הטיפול בוועדה הרפואית

● הדרכה אישית על ההתנהלות וההופעה בפני הוועדה הרפואית

איך ניתן לקבל את השירות?

על-מנת לקבל את השירות יש לשלוח הודעה בדוא"ל (ראה טופס יצירת קשר פה בדף).

השירות ניתן בעיר פתח תקווה. בכתובת: רחוב מוטה גור 5, פתח תקווה, פארק אולימפיה, קומה 3 (מול הקניון הגדול).

אבל אפשר לקבל את השירות גם בשיחת וידאו אונליין עם רופא מומחה.

שאלות ותשובות

ראשית, צריך וחובה לברך. השירות של מוקד "בידיים טובות" הוא "כלי" חדש שנוסף לארגז הכלים שנועד לכוון ולעזור לפצועי צה"ל. זה כלי שלא היה קיים (בעבר) ולכן גם אם מוקד "בידיים טובות" אינו מתאים לכולם. עדין יהיו כאלה שהמוקד יהווה עבורם כלי עזר נהדר.

האם אקבל ייצוג משפטי ?

מוקד "בידיים טובות" אינו מעניק ייצוג משפטי לפצועי צה"ל. 

חוק הנכים תגמולים ושיקום לא מכיר בנכות של כל חייל או חיילת שחלו ו/או נפצעו בזמן שירותם הצבאי במיוחד לאחר תיקון ועדת גורן (תיקון 29). כלומר צריכים להתקיים כמה פרמטרים על-מנת שהתביעה שהוגשה לאגף השיקום אכן תתקבל על-ידי קצין התגמולים.

קיימות שאלות משפטיות חשובות ומהותיות טרם הגשת התביעה לאגף השיקום. למשל: האם מדובר בפציעה בשירות, מחלה בשירות, פציעת PTSD, בזמן השירות, בחופשה, האם מדובר בחייל בחובה, בקבע, אם בקבע, כמה זמן שירות הקבע טרם הפציעה / המחלה.

כל הפרמטרים האלה צריכים להיבחן משפטית ורצוי על-ידי עו"ד שמתמחה בחוק הנכים תגמולים ושיקום. אחרת החייל (התובע) עלול להידחות על-ידי קצין התגמולים ואז בלית ברירה להגיש ערעור לבית המשפט (הליך ארוך). 
לכן, ההמלצה שלנו היא לפנות ולקבל ייעוץ ממוקד "בידיים טובות" בכל הקשור להליך עצמו, לפרוצדורה – (מה צריך לעשות). אבל בנוסף לפנות ולקבל גם ייעוץ משפטי מקצועי מקדים. 

כאשר התמונה תהיה יותר ברורה יהיה קל להחליט האם השירות של מוקד "בידיים טובות" מספיק במקרה הספציפי שלך או המקרה הספציפי שלך מצריך ליווי משפטי. לחצו כאן לקבלת רשימה חלקית של: עורכי דין ייצוג נכי צה"ל.

האם אקבל חוות דעת רפואית ?

מוקד "בידיים טובות" אינו נותן חוות דעת רפואית הכוללת המלצה על גובה אחוזי הנכות שמגיעים לך.

אז מה כן? הרופאים במוקד "בידיים טובות" יבחנו בעין מקצועית את כל המסמכים הרפואיים והבדיקות שנמצאים בידך. הרופאים במוקד "ידיים טובות" ייעצו לך האם כדאי לעשות בדיקות עזר נוספות ו/או לאיזה רופאים עליך לפנות.
כלומר, יסיעו לך להכין ותעד באופן מסודר את כל החומר הרפואי.

למי השירות "בידיים טובות" מומלץ ?

השירות במוקד "בידיים טובות" מומלץ לכולם !!! למה כולם ? 

(1) השירות ניתן בחינם, זאת אומרת שלא עולה לך כסף לשמוע וללמוד על ההליך עצמו. מה צריך לעשות בכל שלב ושלב. איך להגיש את הטפסים וכד'.

(2) סביר להניח שבמהלך השירות של מוקד "בידיים טובות" תגלה משהו שלא ידעת !

(3) ההכנה וההסברים הנלווים כיצד פועלת הועדה הרפואית, מה להגיד לוועדה, איך להציג את הנכויות בפני הועדה מקטינות את המתח והלחץ. כלומר שתגיע לוועדה הרפואית לא תופתע ו/או תתרגש ולכן תהיה יותר ממוקד.

לסיכום

השירות של מוקד "בידיים טובות" הוא כלי נוסף שניתן לך בחינם על מנת לבחון את הכדאיות בהגשת תביעה. לכן מומלץ לקבוע פגישה ולקבל את כל המידע הדרוש טרם הגשת התביעה להכרה או החמרה. בכל מקרה, קח את הזמן ! אל תגיע להחלטות נמהרות ! סדר את כל המידע הרפואי ! והכי חשוב אל תהסס לפנות לייעוץ משפטי מקצועי אצל עו"ד שמתמחה בייצוג נכי צה"ל מול קצין התגמולים.

 


 

נותני חסות: