ההסכם החדש של משרד הביטחון עם חברת סאיקי מדיקל הישראלית הינו פריצת דרך נוספת במתן הסיוע לנכי צה"ל; מעתה נכי צה"ל שפציעתם מוכרת לטיפול עם קנאביס רפואי, יהיו זכאים למימון מלא עבור הטיפול באמצעות המשאף, ללא צורך בבקשות להחזרים
אגף השיקום במשרד הביטחון מכיר בקנאביס רפואי כמענה טיפולי לנכי צה"ל, בהתאם לנוהל 106, ואף מסבסד את עלויות הטיפול. לאחרונה, נחתם הסכם חדש בין משרד הביטחון לחברת סאיקי מדיקל שמטרתו להקל על המטופלים בקנאביס רפואי. ריכזנו עבורך את כל הנתונים במקום אחד, כדי לעשות סדר ולהביא לידיעתך את הדרך הקלה ביותר למימוש זכאותך להקלות אותן מביא ההסכם.
למידע מפורט> מלאו את טופס השארת פרטים ויחזרו אליך
בישראל ישנם כ-50 אלף נכי צה"ל, 80% מהם סובלים מכאב כרוני ורבים גם מפוסט טראומה ההתמודדות עם פוסט טראומה וכאב כרוני עלולה להקשות על התפקוד היום יומי ועל היכולת לנהל אורח חיים תקין.
נכות ונכי צה"ל בעלי רישיון לטיפול בקנאביס רפואי, שנפגעו במהלך השירות הצבאי ונקבעה להם נכות של 20% ומעלה, זכאים להחזר כספי של עלות הטיפול. עד להסכם החדש, היו נדרשים להעביר מידי חודש חשבונית רכישה של הטיפול למרפאה במחוז השיקום אליהם הם שייכים. לאחר קבלת החשבונית ואישורה, היו מקבלים החזר כספי. מדובר בהוצאה חודשית קבועה שיצאה מכיסם הפרטי, בנוסף להוצאות טיפוליות שונות. זאת במקביל לעובדה שחלקם מתקיים מקצבה, מדובר בסכומים משמעותיים עבורם.
מה משתנה בעקבות ההסכם?על פי ההסכם שנחתם בין משרד הביטחון לחברת סאיקי מדיקל, אשר פיתחה את משאף הקנאביס הרפואי המדיד SyqeAir, נכי צה"ל המטופלים בקנאביס הרפואי בעזרת המשאף המדיד SyqeAir ומחסניות הקנאביס הרפואי, יקבלו את המשאף והמחסניות לטיפול החודשי במשלוח מבית המרקחת ישירות לביתם מבלי שיאלצו לשלם, להגיש קבלות ולהמתין להחזר כספי. בתחום הטיפול בקנאביס רפואי, הסכם זה תקף רק למטופלים במשאף המדיד של חברת סאיקי, בעוד שיתר תצורות המתן לקנאביס יישארו במסגרת הרגילה של החזר כספי בתמורה לקבלות.
מהם היתרונות של משאף SyqeAir לעומת טיפול במוצרי קנאביס אחרים?טכנולוגיית המשאף היא היחידה שמאפשרת למטופלים לצרוך מינון נמוך וקבוע של החומר הפעיל בתפרחת הקנביס (THC) בשאיפה, כולל כל הקנבינואידים, הטרפנים ואחרים, ובכך לשמור על עקביות יומיומית של הטיפול בכל שאיפה מחדש. הטיפול באמצעות המשאף ומחסנית הקנאביס מפחית במהירות את עוצמת הכאב העצבי הכרוני, במינימום תופעות לוואי פסיכואקטיביות (1,2), בהשוואה לכל צורות המתן האחרות המאושרות (3) (עישון, אידוי ושמן). עבור מרבית המטופלים, לאחר תקופת הסתגלות בליווי אחות. הטכנולוגיות החכמות שמוטמעות במשאף SyqeAir מאפשרות למטופלים לנהל את הטיפול עם הקנביס הרפואי, באופן ששום צורת מתן אחרת לקנביס לא הצליחה עדיין לפצח.
בניגוד לצריכת קנאביס באמצעות עישון תפרחת, המשאף אינו חושף את המטופלים לנזקי העישון, ובכך תורם באופן משמעותי לאיכות החיים ולבריאות המטופלים. בנוסף, חברת סאיקי מפעילה מערך ליווי צמוד – ובחינם, של אחיות מנוסות בטיפול בכאב ובטיפול בקנאביס רפואי, המלוות את המטופלים בתקופת הטיפול ועל מנת להתאים להם את המינון היעיל ביותר עבורם אישית: מינון שמעניק לרובם את הפחתה בעוצמת הכאב במינימום תופעות לוואי, בהשוואה לדרכי מתן אחרות של קנאביס רפואי. מדובר במענה איכותי ורציף שהחברה מעניקה, בחינם, על מנת להבטיח שימוש נכון ואיכות מקסימלית בטיפול. אין שום פשרות בעניין הזה.
את המינון המתאים עבורם, בוחרים המטופלים בלחיצת כפתור, בהתאם לתוכנית הטיפול האישית שנקבעה. כל מטופל במשאף הרפואי יכול לשאוף מינון המתאים למצבו במהלך היום. למשל: מינון של 250 או 500 מק"ג במהלך היום, מינון של 750 או 1,000 מק"ג בעת כאב מתפרץ או בלילה - לשינה ללא כאבים.
ההסכם החדש בין משרד הביטחון וחברת סאיקי מעיד על הבעת אמון בטיפול במשאף המדיד ומשקף את התפיסה החדשנית של אגף השיקום בטיפול בקנאביס רפואי. זוהי בשורה משמעותית עבור אוכלוסיית נכי צה"ל המטופלים במשאף. ההסכם מקל משמעותית על תהליך קבלת הטיפול ומעניק למטופלים שקט וביטחון להתרכז בשיקום שלהם
לטובת נכי צה"ל המעוניינים להתחיל בהליך בקשה לקבל רישיון לטיפול קנאביס רפואי, ננסה לעשות סדר גם על המסלול, הגורמים והשלבים אותם צריכים לעבור טרם קבלת רישיון:
למידע מפורט> מלאו את טופס השארת פרטים ויחזרו אליך
מהו הליך בקשת רישיון לקנאביס רפואי לנכי צה"ל?לנכי צה"ל אשר זקוקים וזכאים לקבלת קנביס רפואי, קיימות שתי דרכים להוצאת רישיון לקנביס רפואי:
1. לבצע את הפנייה והתהליך באופן פרטי: הפנייה הראשונה נעשית לרופא או לרופאה המתמחים בבעיה שממנה סובלים. קבלת הרישיון לקנאביס רפואי הינה בהתאם להתוויה מאושרת על פי נוהל 106 במשרד הבריאות ועבור הנכות המוכרת. אם הרופא המומחה הוא גם מורשה להנפיק רישיון לקנאביס מטעם משרד הבריאות, הוא יטפל בהנפקת הרישיון מול היחידה לקנאביס רפואי (יק"ר) במשרד הבריאות. אם הרופא המומחה אינו מורשה להנפיק רישיון, יש צורך לפנות עם המלצת הרופא המומחה לרופא שמורשה להנפיק רישיון רפואי לקנביס. אגף השיקום יחזיר את ההוצאות עבור הנפקת הרישיון או עבור חוות הדעת הרפואית הנדרשת להוצאת הרישיון.
2. הנפקת רישיון באמצעות הפניה לרופא אמון של משרד הביטחון: פנייה לרופא/ת אמון של משרד הביטחון, שגם מוסמכים להנפיק רישיון לקנאביס רפואי מטעם משרד הבריאות. מסלול זה ניתן ללא עלות לנכי צה"ל. כדי לקבל הפניה לרופא אמון, יש לפנות למרפאה מחוזית של משרד הביטחון אליה משתייכים. לאחר מכן, פונים לרופא אמון מטעם משרד הביטחון המורשה להנפיק רישיון לקנאביס, ומולו לבצע את תהליך הנפקת הרישיון.
אילו מסמכים נדרשים להציג לרופא בעת הליך הבקשה לרישיון?1. הוכחה על מיצוי טיפול תרופתי: משרד הבריאות דורש להציג, בעת הגשת בקשה לרישיון לקנאביס רפואי, דו"ח ניפוק תרופות שמעיד על מיצוי טיפול תרופתי שנמשך למשך שנה לפחות; אישור שכולל את כל התרופות והמרשמים ממהלך השנה האחרונה.
2. סיכום רפואי על ידי רופא/ת משפחה
3. המלצה של רופא/ת מומחה/ית לטיפול בקנאביס: בהתאם להתוויות שבנוהל 106 של משרד הבריאות (כאב עצבי כרוני, פוסט טראומה, מחלה אונקולוגית וכו').
4. המלצת רופא/ה/ת מטפל: במידה ויש רקע של מחלה או טיפול פסיכיאטרי, יש להצטייד באישור מפסיכיאטר, המאשר את התחלת הטיפול בקנאביס רפואי.
5. אם הרופא מחליט להמליץ על משאף SyqeAir יש לוודא שעל ההמלצה כתוב רישיון למחסנית למשאף SATIVA T20C4
לפרטים נוספים ושאלות בדבר ההסכם והטיפול במשאף ניתן לפנות לחברת סאיקי, 2064*
למידע מפורט> מלאו את טופס השארת פרטים ויחזרו אליך
להמשך מידע באתר> Syqe.co.il
1. Aviram J, et al. (2022) PAIN Reports. 7(3). e1011.
2. Aviram, J. (2021). European Journal of Pain, 25(2), 359-374.
3. Eisenberg, E, et al. (2014). J Pain Palliat Care Pharmacother, 28(3), 216-225.