אתר זה משתמש בקבצי קוקיז אתר זה משתמש בקבצי Cookies כדי להתאים אישית תוכן ומודעות. למידע נוסף OK
X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

נבחרת הבאולינג של בית הלוחם

נכי צה"ל משחקים כדורת (באולינג)

ענף ספורט חדש, משחק הבאולינג (bowling), הצליח לכבוש את ליבם של נכי צה"ל, בתי הלוחם הקימו קבוצות. החברים מתאמנים יחדיו והתוצאות מדברות בעת עצמן. האימונים החלו לשאת פירות והחבר'ה יוצאים לתחרויות ומייצגים את נכי צה"ל נאמנה.

עיניי השחקנים והמאמנים נשואות למשחקי הבאולינג בליגה למקומות עבודה, שנערכת באילת, שם מקווים שהחברים יחזרו עם כמה גביעים. למי שעדין לא הצטרף לקבוצות הבאולינג ורוצה להתחיל ולהתעניין במאמר הבא תוכל למצוא כי למשחק הבאולינג היסטוריה עשירה.

ההיסטוריה של משחק באולינג

מי לא מכיר משחק באולינג (Bowling)?! ילדים בכול הגילאים משחקים בו, מבוגרים מתחרים בליגות בכול העולם, זהו משחק ספורטיבי לכול דבר שיש לו חוקים, כללים והיסטוריה ארוכת שנים. כן, כן, המשחק הנפלא הזה רחוק מלהיות מודרני או חדשני. י

ש עדויות כי כבר לפני 4,000 שנה שיחקו בבאולינג, אולם מדובר במשחק שהיה אך מעט שונה מזה שאנחנו מכירים כיום.  לפי היסטוריונים, היוונים כמו גם הרומאים אחריהם נהגו לשחק באולינג.

מה בדיוק היה שם?

אז לפני שביג ליבובסקי, מהסרט האמריקני המפורסם זרק כדור כדי להנעים את שעות הבטלה שלו, היוונים והרומאים שיחקו כדורת, אולם המשחק היה מעט שונה, אפוא.

אז לפני 2,000 שנה המשחק כלל בעיקר אבנים, ולא  10 פינים וכדור אדיר. הם היו משליכים אבן והיו אמורים לפגוע באבנים נייחות, ונראה כי משחק באולינג היה פופולארי בעיקר בקרב חיילים רומאים. משחק זה נערך בשטח, אולם עם הזמן הוא התפתח והחלו לשחק גם יותר אנשים וגם שיחקו בו בתוך מבנים (בניגוד לשטח).

מקורו של הבאולינג המודרני, זה המוכר לנו יותר כיום, נעוץ בטקסים גרמניים. ככל הנראה שם החלו להשתמש בפינים שאנחנו משחקים איתם היום. בעת טקסים דתיים, חברי הקהילה התבקשו לשים בסופו של מסלול אלה (שכול גרמני סחב איתו אם למטרות הגנה ואם למטרות ספורט) , שדומה מאוד לפינים שבהם משחקים כיום, ולאחר מכן הם זרקו אבן לעבר האלה. אם הם היו פוגעים באלה עם האבן, אז חטאיהם היו זוכים לכפרה.

בשנת  1,300 גם בריטניה הצטרפה אל חגיגת הבאולינג. האגדה אומרת שחייליו של המלך אדוארד השלישי נהגו לשחק רבות בכדורת. וכמו אצל הרומאים, מאה שנה לאחר מכן, ב- 1,400 הבריטים הכניסו את המשחק פנימה, לתוך מבנים.

אל היבשת האמריקנית הגיע הבאולינג באמצעות מתיישבים אירופאים. בתקופה הקולוניאלית, כינו משחק זה בשם  Nine Pins מאחר והוא כבר כלל הפלה של 9 פינים, אבל המשחק הוצא מחוץ לחוק מאחר והוא היה מקושר ל הימורים ושתייה. ב-1,840 החלו לבצבץ אולמות כדורת ראשונים בעיר ניו יורק, ועם הזמן החלו להבנות עוד ועוד אולמות באולינג באמריקה הצפונית.

פעמים רבות לצד המשחקים התקיימו גם משחקי הימורים. כאשר רשויות החוק נכנסו לפעולה, הבאולינג מוסד וכבר לא כינו אותו Nine Pins כי אם Bowling והספורט חי ובועט עד היום. נראה כי הפין הנוסף שהתווסף והשם החדש העניק למשחק הזה חיים חדשים, לא עוד ספורט של מהמרים, כעת כול ילד, ילדה, איש ואישה יכולים ליהנות ממשחק כדורת הגון.

בסוף 1,800 הוספו חוקים וסטנדרטים למשחק ורק בניו יורק היו יותר מ-200 אולמות כדורת. בשנים אלו החל הספורט הזה להיות תחרותי בכול רחבי העולם. גם כאן בישראל.

באולינג בישראל

כיום בישראל יש התאחדות לשחקני כדורת המסדירה פעילויות, ליגות, כללים ומשחקים. ניתן למצוא אולמות באולינג בבתי הלוחם ובערים רבות בישראל: אשדוד, הרצלייה, ירושלים, ראשון לציון, פתח תקווה, עפולה, רמת גן ועוד. יש ליגות מסודרות לנוער, לנשים, לגברים, יש ליגה לאומית, ליגה א', ליגה ב' ואפילו אליפות המדינה בכדורת. 


 

נותני חסות: