אתר זה משתמש בקבצי קוקיז אתר זה משתמש בקבצי Cookies כדי להתאים אישית תוכן ומודעות. למידע נוסף OK
X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

הגיע המועד להחליף את הרכב ? שלא יעבדו עליכם !

המדריך להחלפת רכב רפואי

שינוי הוראת אגף השיקום בנושא רכב רפואי והגזרות החדשות שנכנסו לתוקפן כמו: הארכת מועד החלפת הרכב הרפואי לו זכאים נכי צה"ל על ידי אגף השיקום וכתוצאה ישירה מכך החזקת הרכב תקופה נוספת ללא אחריות היצרן. יחד עם שוק רכבי יד שנייה שמוצף באלפי רכבי ליסינג שלוחצים את מחירי הרכבים מטה, הביאו "לכאב ראש לא קטן" בקרב נכי צה"ל שמחליפים את הרכב הרפואי שברשותם.

נכי צה"ל רבים מדווחים על עלויות גבוהות הכרוכות בתיקון הרכב על חשבונם, מחיר שוק נמוך ובירוקרטיה שלא נגמרת. במאמר המדריך להחלפת רכב רפואי - מידע, טיפים והמלצות מה צריך לעשות על מנת לקצר את התהליכים ולהפסיד כמה שפחות.  

החלפת רכב רפואי - זכאי אגף השיקום

ירידת ערך הרכב

ירידת ערך היא הפחתה במחיר הרכב שנמצא בבעלותכם על ידי רוכש פוטנציאלי. ירידת ערך יכולה להיגרם ממספר סיבות: הרכב עבר תאונה, קילומטרז' גבוה, מצבו הכללי של הרכב, שוק רכב נמוך - שלא משקף את מחיר המחירון.

על פניו ירידת ערך יכולה להתבטא בהפסד כספי ניכר, אך יחד עם זאת במידה ואתם זכאים לרכב רפואי מאגף השיקום, במקרים בהם קיימת ירידת ערך לרכב תוכלו לזכות במענק ו/או הלוואה שתאפשר לכם להשלים בין מחיר המחירון של הרכב לבין מחיר הרכב עם ירידת הערך.

לשם כך, עליכם לפנות לאחראי רכב רפואי במחוז השיקום שמטפל בכם ולבקש להזמין שמאי שיעריך את מחיר הרכב ויקבע מה מחירו הריאלי של הרכב שברשותכם.

כאמור, ירידת ערך יכולה להיגרם מתאונה שהרכב עבר, מספר הקילומטרים שהמכונית נסעה או שילוב של שניהם. לידיעתכם - לא קיימת ירידת ערך לרכבים שנסעו בממוצע 22 אלף קילומטרים לשנה.

ירידת ערך נוספת יכולה להיגרם לרכבים שמחירם על פי מחירון לוי יצחק גבוה - אך בפועל מחיר השוק האמיתי שלהם נמוך בהרבה. לרוב מדובר ביצרני מכוניות ודגמים פופולאריים בקרב חברות השכרה וליסינג - רכבים שנמכרים בפועל במחיר מופחת שיכול להגיע ל- 15% - 40% ממחיר המחירון.

ירידת ערך נוספת עלולה להיגרם כתוצאה ממצבו הכללי של הרכב. כך לדוגמה רכב שמצבו החיצוני ו/או הפנימי לא סביר - כלומר לרכב מעיכות בפח, שריטות, ריפודים קרועים, חלקי פלסטיק שבורים וכד', כל אלו יעיבו על ערכו של הרכב ויגרמו לירידת ערך נוספת.

בדיקת הרכב

בדיקת רכב לפני קניה היא הדרך המומלצת בכדי לקבוע את מחירו ומצבו של הרכב שברשותכם. במידה ואינכם מעוניינים לבצע עסקת טרייד-אין ובכוונתכם למכור את הרכב באופן פרטי, אזי ההמלצה שלנו היא לגשת לאחד המכונים המתמחים בבדיקת רכב לפני קניה - לבצע בדיקה על חשבונכם ולקבל דוח מפורט על מצבו של הרכב.

בדיקת הרכב מראש תאפשר לכם להגיע מוכנים לפגישה עם רוכש פוטנציאלי ולבקש מחיר הוגן, לדוגמה: במידה והבדיקה תגלה ליקויים מכניים ברכב - תוכלו לתקן אותם מבעוד מועד או לחילופין להביא הערכה כספית ממוסך מורשה ולקזז אותה ממחיר הרכב.

במידה ולרכב שברשותכם קיימת ירידת ערך שנובעת מתאונה ו/או קילומטרז' גבוה - מומלץ לעשות בדיקת רכב לפני קניה בטרם יראה את הרכב שמאי מטעם אגף השיקום. במקרים רבים הבדיקה במכונים המתמחים בבדיקות רכב לפני קניה - חושפת ממצאים שיסיעו לשמאי לתת לכם ירידת ערך גבוהה יותר.

טרייד-אין : שירות ללקוח או רווח נוסף ?

עסקת טרייד-אין הפכה לעסקה פופולארית בקרב מרבית הנהגים שרוכשים רכב חדש. בכל אחת מסוכנויות הרכב של כל היצרנים קיימת מחלקת טרייד-אין שמציעה לכל רוכש רכב חדש - לקנות ממנו את הרכב הישן שבבעלותו.

עסקת טרייד-אין יכולה להיות עסקה משתלמת והיא חוסכת מכם את המימון עבור הרכב החדש, הזמן והטרחה הנדרשת במכירת הרכב שבבעלותכם, כמו גם, מאפשרת לכם להישאר עם הרכב הישן שלכם עד לסמיכות קבלת הרכב החדש.

לידיעתך, כנכה צה"ל הזכאי לרכב רפואי במידה ותשאיר את רכבך עד לקבלת הרכב החדש ומחירו יפחת במחירון, אזי תהא זכאי לעשות חישוב חדש ולקבל את ההפרש מאגף השיקום.

אם כך, ממה צריך להיזהר ? כאמור עסקת טרייד-אין יכולה להשתלם בתנאי שאתם כבעלי הרכב יודעים ומבינים שמחלקת טרייד-אין היא עסק שצריך להיות רווחי ולכן במרבית המקרים מחלקת הטרייד-אין "מרוויחה" על מכירת הרכב שלכם.

לכן, מומלץ לוודא מראש את כל פרטי העסקה, כמו גם, לדעת שניתן להתמקח על מחיר הרכב שלכם - כל עוד לא חתמתם על הזמנת הרכב החדש ומכירת הרכב שבבעלותכם במסגרת טרייד-אין. כך לדוגמא: ישנן חברות שמחלקת הטרייד-אין שלהם מפחיתה מראש ממחיר הרכב שלכם 10% - 1% זאת בנוסף להפחתה בגין ירידת ערך, תיקונים, בלאיי, תקופת הטסט שקיימת לרכב וכד'.

זכרו, ההמלצה שלנו היא להתמקח על מחיר הרכב שבבעלותכם, לנצל מבצעי מכירות - ימי מכירות ולעשות בדיקת כדאיות בין כמה יצרני מכוניות, שוק הרכבים רווי וסוכנויות הרכב נלחמות על כל קונה - עמידה על שלכם יכולה פעמים רבות להשתלם .

לידיעתכם, מחיר המחירון של הרכב שלכם מתייחס לרכב במצב סביר ולא לרכב ללא שריטות שיצא עכשיו "מפחחות וצבע". בדקו שעסקת הטרייד-אין נעשת באופן הוגן ואינה מנצלת את חוסר ידיעתכם ו/או תום לבכם. 

תשלום הפרשי אגרה לרכב נכה

נכי צה"ל הזכאים לרכב רפואי מאגף השיקום - פטורים מתשלום אגרת רכב. הפטור בגין תשלום אגרת רכב ניתן בכמה דרכים. האחת אגרה מופחתת בגובה של כ- 26 ₪ שמבוצעת ישירות במשרד הרישוי. הדרך השנייה על ידי העברת צילום רישיון רכב משולם ללשכת השיקום אליה אתם שייכים - וקבלת זיכוי כספי בתלוש התגמולים.

במקרה של מכירת רכב רפואי בבעלות - נכה צה"ל הזכאי לאגרה מופחתת, לא ניתן לבצע העברת בעלות כל עוד לא שולמו הפרשי אגרה ולכן - יהיה עליכם לפנות למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריכם ולבקש לשלם את הפרשי אגרה.

הפרשי האגרה מחושבים לפי - גובה האגרה השנתית ביחס למספר הימים שנותרו עד לטסט השנתי. לידיעתכם, לאחר תשלום הפרשי האגרה משרד הרישוי אמור להזין זאת למחשב - על כן, דאגו לשלם את הפרש האגרה ולחזור למשרד הרישוי לסיום התהליך !

פירוק מנגנון נהיגה לנכים

במידה וברכב הרפואי שברשותכם מותקן "מנגנון נהיגה לנכים", אזי יהיה עליכם לסור עם הפנייה של אגף השיקום לאחד מהחברות המתמחות בהתקנת מנגנונים לנכים - במכון יסירו את המנגנון מהרכב ויציידו אתכם בטפסים המעידים כי המנגנון הוסר - עם הטפסים יהיה עליכם לגשת למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריכם ולהסיר את רישום המנגנון מהרכב.

לידיעתכם, ללא הסרת המנגנון מהרכב - לא יהיה ניתן לבצע העברת בעלות.

קבלת מענקים והלוואות מאגף השיקום

כנכה צה"ל הזכאי לרכב רפואי ישנם מענקים והלוואות המגיעות לך בזמן החלפת הרכב :

1. מענק ו/או הלוואה בגין ירידת ערך לרכב הרפואי הקיים (חובה להזמין שמאי לפני הזמנת הרכב החדש ומכירת הרכב הישן).

2. מענק ו/או הלוואה בגין הפרש בין מחיר הרכב הרפואי הישן למחיר הרכב החדש, ההפרש נקבע על פי שווי הרכב היציג לו אתה זכאי. (חובה להזמין שמאי לפני הזמנת הרכב החדש ומכירת הרכב הישן).

3. במקרים בהם קיימת ירידה במחיר הרכב בתקופה שבין קבלת הפטור לקבלת הרכב הרפואי החדש, אזי תהיו זכאים לדרוש חישוב מחדש ולקבל את הפרש הכסף בין מחיר הרכב בפועל לבין מחיר הרכב בזמן חישוב הפטור.

לסיכום,

תהליך החלפת הרכב הרפואי יכול להיות ארוך ומתיש. יחד עם זאת, ההתרגשות בקבלת הרכב החדש מפצה על כך. לסיום תהליך ההחלפה יש לזכור להתנתק מחברת "איתורן" או כל חברה אחרת בגין תשלום על הרכב הישן, כמו גם, ממנוי בכביש אגרה, לשמור העתק מהעברת בעלות ולהחתים את רוכש הרכב הישן על מסמך המציין את התאריך והשעה המדויקת של מסירת הרכב לבעלותו ואחריותו. בהצלחה...


 

נותני חסות: