אתר זה משתמש בקבצי קוקיז אתר זה משתמש בקבצי Cookies כדי להתאים אישית תוכן ומודעות. למידע נוסף OK
X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

בקרוב חניה צמודה לכל נכה

הצעת חוק חדשה: הקצאת חניה לנכה ליד ביתו

בתאריך ה- 13 ביוני 2017 אישרה ועדת הפנים של הכנסת את הצעת החוק החדשה להקצאת מקום חניה לנכה ליד ביתו. בקרוב צפוי החוק להעלות להצבעה בקריאה שניה ושלישית במליאה. מה אומר החוק, מי יהיה זכאי לחניה צמודה, הכל במאמר הבא.

מקום החניה שמור לרכב מספר....

שיטוט קצר ברחובותיהם של ערי ישראל יפגיש את רובנו בתמרורי חניה לנכים המיועדים לרכב ספציפי. לכל עירייה ישנם הקריטריונים שלה, לפיהם היא בודקת את הזכאות של כל פונה וכל נכה להקצאת חניה שמורה.

לאחרונה הוגשה הצעת חוק שבאה להסדיר את הזכאות של הנכים לחניה צמודה, הצעת חוק שלדברי יו"ר וועדת הפנים ח"כ דודי אמסלם תביא לקריטריונים זהים בכל הרשויות ותחייב את העיריות להקצות חניה לכל זכאי על פי החוק.

חניה צמודה לכל נכה

מה אומרת הצעת החוק ?

על פי הצעת החוק הרשויות המקומיות ייחויבו להקצות מקום חניה אחד לנכה עד למרחק של כ- 200 מטר ממקום מגוריו, במידה ולא קיימת אפשרות מבחינת תשתיות מרחק החניה יוכל להגיע עד כ- 400  מטר. מקום החניה השמור יסומן בתמרור שעליו יודפס מספר הרכב.

אז מי יהיה זכאי ?

הזכאות להקצאת חניה לנכים סמוך למקום מגוריהם תהיה על פי הקריטריונים הבאים :

א. נכי גפיים או המתנייעים בכיסאות גלגלים, וכן לעיוורים, בכל דרגת נכות.

ב. נכים כללים, אלו שאינם זכאים ע"פ סעיף א', אבל דרגת הנכות שלהם עולה על 90%.

ג. נכים שאינם זכאים ע"פ סעיף א' או ב' ודרגת נכותם בין 60-90%, הקצאת מקום החניה תהא על פי שיקול דעתה של העיריה / הרשות המקומית.

ד. לא יהיו זכאים לחניה - נכים שברשותם חניה צמודה לדירה / לבית.

הרשויות המקומיות מתנגדות בתוקף

על פניו נראה כי הצעת החוק באה להסדיר את נושא חניות הנכים ולקבוע כללים שוויוניים לכלל הנכים ללא קשר למקום מגוריהם. אך הרשויות המקומיות מתנגדות בכל תוקף להצעת החוק וראשי הערים טענו והזהירו את הוועדה כי אם ובמידה יעבור החוק שיחייב לתת לכל נכה חניה צמודה, החוק יפגע אנושות בשאר התושבים שיאלצו למצוא מקומות חניה רחוקים יותר.

מנגד טוען ח"כ דודי אמסלם כי הטענות של ראשי הרשויות המקומיות הם טענות מטעות כי הרי גם היום הנכים חונים במקום והצעת החוק לא באה לשנות את מספר מקומות החניה הקיים.

"... יו"ר הוועדה, ח"כ אמסלם: 'יש הרבה דיסאינפורמציה מצד המתנגדים להצעת החוק, כאילו מעכשיו לא תהיה חניה לאנשים שאינם נכים. הרי גם היום הנכים חונים. זה לא שפתאום הוספנו מכוניות חדשות, אלא שהיום הם חונים רחוק מהבית. זה משחק כסאות מוסיקליים. החוק לא משנה את מספר החניות. הטענה שקרובי משפחה מנצלים את תו הנכה נכונה ללא קשר לחוק. תמיד יהיו אנשים שיעשו טריקים'..."

"... אשר בן שושן, עיריית תל אביב: 'אנו לא נגד החוק, אבל המשאב הציבורי של מקומות חניה נמצא בחסר גדול. לכן צריך סבירות והיגיון. אנו מבקשים שהחוק יקצה חניה רק לנכים שיש להם בעיית ניידות. יש מנגנון קיים – ועדת הניידות של משרד הבריאות, שקובעת. אנו מבקשים שזה יהיה הקריטריון המחייב. זו שמירת האינטרס הציבורי'..."

הצעת חוק ראויה, אבל...

הצעת החוק של ח"כ דודי אמסלם ראויה, אך מתבססת בעיקר על קריטריונים של אחוזי נכות וערכים שלדעתנו קצת חסרים בחברה הישראלית. לדעתנו החוק הוא כללי מדי ולא נותן לרשות המקומית שיקול דעת. סביר להניח שהחוק ינוצל לרעה על ידי חלק מהציבור הישראלי שידאג לרשום קרוב משפחה כזה או האחר כדייר בבית וזאת רק על מנת להקצות לעצמו מקום חניה שמור.

במקרה זה הרשויות המקומיות מהוות "כלב שמירה" והצעת החוק מנטרלת אותם ולא נותנת להם אפשרות לבדוק כל בקשה לעומק. לכן, מן הראוי היה שהצעת החוק תתוקן כך שתהיה מקובלת על הוועדה והרשויות המקומיות כאחד.

להודעת ועדת הפנים לחצו כאן >>
 


 

נותני חסות: