אתר זה משתמש בקבצי קוקיז אתר זה משתמש בקבצי Cookies כדי להתאים אישית תוכן ומודעות. למידע נוסף OK
X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

כיצד לעבור את תקופת החגים בשלום?

מתכוננים לתקופת החגים

מתכוננים לתקופת החגים

תקופת החגים אמורה להיות זמן האיכות שלנו עם עצמנו ועם היקרים לנו, אך עבור חלק מחברינו פצועי צה"ל החיים בגפם המעבר בין שגרה לחופשה עלול גם לגרום למשברים רגשיים.

לבקשתנו, הכינה תמי עישר מנכ"ל מכון פסגות, פסיכותרפיסטית מומחית ומדריכה בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, מכון המוכר על ידי אגף השיקום - מדריך קצר והמלצות מקצועיות איך לעבור את תקופת החגים בשלום ולמלא אותה באירועים, עשייה וזמן איכות
 

תקופת החגים היא הזדמנות לצאת מהשגרה, לבלות יותר עם משפחה וחברים ולפתוח שנה עברית חדשה. אבל פעמים רבות דווקא כשאנו שוברים את דפוסי השגרה אנו חווים דווקא תחושות של בדידות, חרדה ומצוקות. כדי להקדים רפואה לתחושה, קיבצתי עבורכם כמה דרכים, שיאפשרו למלא את תקופת החגים בתוכניות, מפגשים ואנרגיה חיובית ויכולים לשרת אתכם גם בהמשך השנה.

צריך לקבוע מראש

הרבה פעמים אנו מגלים כי בתחום המקצועי ברור לנו באופן טבעי שיש צורך לקבוע פגישות מבעוד מועד, לאשר את קיומן, לנהל מעקב אחר אירועים חשובים ללקוחותינו ולאשר זמנים, תאריכים וכדומה.

אותה מיומנות נדרשת לנו גם בחיים האישיים, בהם לא פעם אנו נוטים להזניח דברים מסוג זה ונזכרים בדקה התשעים.

תקופת החגים היא הזדמנות מצוינת להתחיל ולנהל את החיים האישיים שלנו באותה מקצועיות שאנו מתפקדים בעבודה.

ראשית בדקו את תאריכי החגים, התקשרו לחברים ובני משפחה ובדקו מתי אפשר לקבוע אירוע משותף והשתדלו לקבוע כמה אופציות למקרה של ביטולים.

לקראת האירועים מומלץ לחשוב מראש על שי צנוע בעת המפגש, ואם תכננתם מראש תוכלו לקנות הכול בפעם אחת בהתאם לסכום כולל שהקצבתם מראש.

בנוסף לכך, נהוג לשלוח ברכות לקראת החגים וכדאי לנהל רשימה מסודרת של משפחה וחברים להם תוכלו לשלוח ב-SMS את הברכה עם הקדשה אישית, לצד רשימה נוספת של עמיתים וקולגות מקצועיים שיכולה להיות מדוורת גם באמצעות המייל.

פיתוח כישורים חברתיים

אם למרות התכנונים אתם מרגישים שיש יותר מדי זמן פנוי בתקופת החגים מומלץ לנקוט באסטרטגיית "הצעת עזרה".

במקום לפנות לאנשים בבקשה למפגש, התעניינו אם יש להם צורך בעזרה לקראת החגים: זוגות עם ילדים ישמחו להשגחה בימי החג העמוסים, אנשים מבוגרים ישמחו לעזרה בבישולים או מפגשים על כוס של תה ואם יש לכם חברים רווקים או בודדים, נצלו את ההזדמנות כדי לקבוע מפגש המערב אטרקציה שחביבה על שניכם, דוגמת סרט טוב, מופע או בילוי בחייק הטבע.

במפגשים מסוג זה אל תהססו לעשות חיבורים עם חברים נוספים שנמצאים לבד ואולי המפגשים הללו יאפשרו גיבוש של קבוצות חברתיות גם להמשך הדרך.

שווה לקבל פידבק

כאשר אנו יוזמים מפגש לא תמיד הצד השני פנוי לקבלתו.

מעמדים מסוג זה עלולים להתפרש כחוסר רצון להיפגש אך גם יכולים להיות הזדמנות לבדוק מדוע הסירוב, האם הוא אישי כלפיכם והאם ניתן להציג את הדברים או לתכננם בצורה מיטבית יותר.

לשם כך מומלץ להיעזר באיש מקצוע, שילווה אתכם, ייתן פידבק אובייקטיבי לגבי קונפליקטים העולים בתהליך, כמו את מי להזמין, האם להציע שוב וכיצד להציע וכמובן להתמודד עם תגובות שלא תמיד רגישות אלינו, כמו בני משפחה או חברים שלפעמים אומרים הערות שלא במקום, מענה לשאלות אודות הפציעה או אלו שתמיד קובעים ומבטלים ברגע האחרון.

סיוע של איש מקצוע יאפשר לכם להבחין בצורה מדויקת יותר איפה אתם יכולים להשתפר ואיפה הבעיה נמצאת בצד השני ולהמשיך את התהליך כדי שלא רק בתקופת החגים תנהלו את חייכם החברתיים, אלא לאורך כל השנה.

• לפרטים נוספים, ייעוץ והכוונה התקשרו אל מכון פסגות: 03-5288-171 (מוכר ע"י משרד הביטחון) או באתר: www.psagot.com

בתקופת החגים אנו רגישים יותר לתחושות כמו דכדוך, חרדות או דיכאון. אם אתם מרגישים צורך בתמיכה ניתן לפנות למוקדים הבאים, שיאפשרו תמיכה של איש מקצוע בזמן אמת:

-  מכון פסגות - 03-5288171, www.psagot.com

-  ער"ן - עזרה נפשית בטלפון ובאינטרנט: 1201, לדוברי רוסית: 1-800-24-1201, לעולי אתיופיה: 1-800-21-1201, לדוברי ערבית: 1-700-50-1201

- סהר - סיוע והקשבה לסובלים ממצוקה נפשית או שוקלים התאבדות (בצ'ט): www.sahar.org.il

-  מל"כ - מוקד טלפוני לעזרה נפשית לדוברי אנגלית: 1-800-541-111

-  התמודדות - קו פתוח לנפגעי נפש: 02-537-3906

-  נט"ל - סיוע לאנשים עם טראומה נפשית מטרור או מלחמה – 1-800-363-363


 

נותני חסות: