X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

תיקון לתקנת צלקות

תיקון של משהב"ט לתקנות הנכים (קביעת דרגת נכות) לעניין תקנה 75 לתקנות העוסקת בצלקות

התיקון שהתקבל, לאחר מאמץ של משרד הביטחון לשנות את קביעת הנכות בגין הצלקות לרעה ולאחר בג"צ שהוגש בנושא זה ובניגוד לקביעתו של בג"צ, פוגע מיידית במספר רב של נכים שרק לאחרונה הועלתה נכותם בגין צלקות שיש בגופם ויכולה להיות לו השפעה קשה על נהלי קביעת הנכות בגין פגימה זו.

ארגון נכי צה"ל ולשכת עורכי הדין, החלו מייד בפעולה נמרצת לשינוי רוע הגזרה וביטול התיקון הפוגע בחברינו בסיועה של ועדת נכים חקיקה - נכים תגמולים ושיקום של לשכת עורכי הדין בראשות עו"ד מרדכי וירשובסקי.

מארגון נכי צה"ל נמסר כי עו"ד בני אלוני מונה על ידם למציאת פתרון בכל הקשור בוועדות הרפואיות ובתקנות הנכים.

בשיחה שקיימנו עם עו"ד עומר יעבץ, יועץ באתר נאמר כי אין בכוונתו ובכוונת עו"ד ווייס לוותר בעניין זה והם שוקלים הגשת בג"צ נוסף בעניין.

מצורף נוסח התיקון החדש לעיונכם.


תקנות הנכים (מבחנים לקביעת נכות) תיקון התשס"ג 2003

בתוקף סמכותי לפי סעיפים 10(ב) ו-48 לחוק הנכים (תגמולים ושיקום),תשי"ט-1959 (נוסח משולב), אני מתקין תקנות אלה:

1. בתוספת לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות) התש"ל 1969 במקום פרטים 75 ו 76 יבוא :

75.(א) צלקות בגוף ובגפיים

1 צלקות מכל סוג שהוא שאינן בשטחי גוף חשופים או שאינן בולטות לעין בלא רגישות יתר, אינן מצריכות קביעת דרגת נכות.

2. צלקות בשטחי גוף חשופים ובולטים לעין, כולל צלקות ניתוחיות , בלא הפרעה תפקודית 1%.

3. צלקות המלוות בגירוד או רגישות יתר או מעובות בלא הפרעה תפקודית 5%.

4. צלקות מרובות מעובות ומכאיבות בחלקי גוף שונים עם הפרעה תפקודית 10%.

5. צלקות מרובות על פני שטח רחב לאחר כוויה או לאחר השתלת עור או שיחזורים לפי הגבוה מבין אלה :

(א) 20%

(ב) על פי שיטת התשיעיות (The Rule of Nine) ייקבע שטח הצלקות ביחס לשטח הכולל של הגוף (בהתאם לציור), לדוגמא: צלקות על כל שטח ירך שמאל ומחצית שטח חזה קדמי מקנות 27% (9%+18%="27%).

הערה: צלקות המחוברות לרקמות או לאיברים, וגורמות להפרעה בתפקוד האיבר, תיקבע דרגת הנכות על פי חומרת הפגיעה באותו איבר בהתאם לתקנות המתייחסות לאותו איבר, וזאת בנוסף על דרגת הנכות בגין הצלקות.

(ב) צלקות בפנים, בצוואר ובראש

1. צלקות שטחיות בודדות שאינן בולטות לעין ובלא רגישות 1%

2. צלקות מרובות, בולטות לעין ובלא שינוי צורת פנים 5%

3. צלקות הגורמות לשינוי צורת העפעפיים, האף, השפתיים, האוזניים, כולם או חלקם 10%

4. צלקות נרחבות ובולטות לעין לאחר השתלות ושחזורים ניתוחיים 20%

5. צלקות נרחבות הגורמות לשינויים בולטים בצורת הפנים, למראה פנים מעוות והפרעה לתפקוד 30%

הערות:

(1) צלקות המחוברות לרקמות או לאיברים, וגורמות להפרעה בתפקוד האיבר, תיקבע דרגת הנכות על פי חומרת הפגיעה באותו איבר בהתאם לתקנות המתייחסות לאותו איבר, וזאת בנוסף על דרגת הנכות בשל הצלקת.

(2) על חוסר אפרכסת יחול פרט חסר.

שינויים בצבע בחלקי גוף גלויים – דינם כדין צלקות ודרגת הנכות תיקבע בהתאם לפרט
75(א)(1) עד (3) ו-(ב)(1) עד (2)ף לא תיקבע נכות נוספת לשינוי צבע בתוך הצלקת.
תחילתן של תקנות אלה 30 ימים מיום פרסומן.

כ"ט בסיוון התשס"ג (29 ביוני 2003).

שאול מופז
שר הביטחון.


 

נותני חסות: