אתר זה משתמש בקבצי קוקיז אתר זה משתמש בקבצי Cookies כדי להתאים אישית תוכן ומודעות. למידע נוסף OK
X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

ממתק לחג שמחת תורה

מאת הרב מנחם קוטנר  - שליח חב"ד למצויני צה"ל ורב לחתונה

בשמחה תורה כולם רוקדים!

הכנתם את עצמכם לריקודים? כי מצוות היום בחג שמחת תורה היא לרקוד ולשמוח. 

לאחר שקראנו את כל התורה במשך שנה שלמה, בשמחת תורה אנו חוגגים את סיום הלימוד בפרשה האחרונה של התורה, זו שמחה גדולה, אך האמת שזו אינה עיקר השמחה, גם אם במהלך השנה האחרונה חלק מאיתנו לא סיימו את קריאת כל התורה, וגם אם יש מישהו שבמהלך השנה האחרונה אפילו לא לומד בתורה, בשמחת תורה גם הוא שמח ורוקד עם התורה.

כשתכנסו לבית הכנסת בשמחת תורה, תבחינו שרוקדים ושמחים עם ספר התורה כשהוא סגור ועטוף, באופן כזה שאי אפשר לראות את התוכן שכתוב בו. כאשר אנו רוקדים באופן כזה, כולם שווים בפני התורה. אין הבדל בין תלמיד חכם, שכל השנה ישב ולמד תורה וכעת רוקד עם התורה, לבין יהודי פשוט. כולם רוקדים ושמחים עם התורה באופן שווה.

בשמחת תורה אנו שמחים על התורה שניתנה בירושה לכל אחד ואחת מאיתנו בשווה. הקדוש ברוך הוא העניק לכל יהודי ויהודייה באופן אישי את התורה, את היכולת להתחבר אל התורה, ודרכה להתחבר לקדוש ברוך הוא, בכל זמן, בכל מקום ובכל מצב. בזה כולנו שווים.

אז קדימה, רקדו ושמחו בשמחת התורה!

(ע"פ תורת מנחם התוועדויות חלק יח, עמ' 140)


 

נותני חסות: