אתר זה משתמש בקבצי קוקיז אתר זה משתמש בקבצי Cookies כדי להתאים אישית תוכן ומודעות. למידע נוסף OK
X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
מועדון החברים של פורטל נכי צהלהכרה כנכהחמי מרפאייעוץ משפטיקנאביס רפואיטפסים להורדהרכב רפואיטבלאות תגמוליםטיפולים רפואייםזכויות והטבותארגון נכי צהלאגף השיקום
X סגירה
 

עישון קנביס רפואי זה לא פתרון!

עוברים למשאף SyqeAir, מפחיתים כאב ומפחיתים עישון

מטופלי משרד הביטחון, הידעתם? אם תפסיקו לעשן את הקנביס ותעברו למשאף ומחסנית SyqeAir תוכלו לשאוף מינון יומי של THC שנמוך פי 79 (!) מעישון תפרחת קנביס רפואי עשירה ב-THC ולהפחית במהירות את הכאב במינימום תופעות לוואי פסיכואקטיביות, בלי לעשן! המשיכו לקרוא.

בעולם, בכל שנה מתים כ-8 מיליון בני אדם כתוצאה מעישון. נתונים עדכניים ממשרד הבריאות (יולי 2024) מראים כי 90% מצריכת הקנביס הרפואי בישראל מתבצעת באמצעות תפרחות, הרוב בעישון. זה לא סוד שעישון גורם למחלות ריאה שונות (סרטן, דלקת סמפונות כרונית, נפחת ועוד), מחלות לב, יתר לחץ דם ומחלות חסימתיות כרוניות בדרכי הנשימה התחתונות. ועוד עובדה מטלטלת: 64.5% מהמבוגרים שלא מעשנים ו-33% מהילדים חשופים לעשן טבק סביבתי, חווים עישון כפוי וחשופים לנזקי העישון

לא ייתכן שמטופלים יעשנו את ה"תרופה" שלהם!

מדוע אנשים שלא עישנו מעולם נדרשים לעשן דווקא כשהם חולים, פצועים או מתמודדים עם PTSD ?! ועדת הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית בישראל, ניסחה נייר עמדה (יולי 2021) על המשמעויות האתיות שבשימוש בקנביס במסגרת טיפול רפואי. הוועדה הדגישה את הבעיות הקיימות בטיפול בתצורת עישון וטענה שצריך לרשום למטופל את המינון הנמוך ביותר המתאים לבעיה שעבורה נדרש הטיפול, ולהציע טיפול בדרכי מתן אחרות, בייחוד אם הן מאפשרות שליטה טובה יותר במינון ובאפקט התרפויטי (טיפולי) של החומר. המכשיר הרפואי שמציע פתרון כזה הוא: SyqeAir - משאף ומחסנית לקנביס רפואי.

אז למה מטופלים ממשיכים לעשן?

אנחנו מזהים 3 סיבות עיקריות:

1. כי הם רגילים: 70% מהמטופלים התחילו את הטיפול עם קנביס רפואי בצורת עישון.

2. התמכרות ל"טקס": למולל את התפרחת באצבעות, לסדר יפה על הנייר הדקיק, לגלגל... טקסיות שמתאימה לצריכת פנאי של קנביס ולא לתהליך טיפולי.

3. התמכרות לטבק: הטבק שמערבבים עם הקנביס, בסיגריה, ממכר.

טיפול שפוגע בבריאות או בתפקוד – זה לא טיפול רפואי!

גם עישון וגם אידוי (של קנביס רפואי) לא מאפשרים שליטה בכמות השאיפה ובמינונים הנמוכים של THC, כפי שהמליצה ועדת האתיקה. בני אדם פשוט לא מסוגלים לשאוף באופן אחיד בכל פעם. בנוסף, קנביס הוא צמח אורגני. הרכב החומרים הפעילים משתנה מצמח לצמח, גם כשמדובר באותה אריזה. מינון והרכב חומרים שמשתנים משאיפה לשאיפה גורמים לתופעות לוואי ולהשפעה לא עקבית ולא צפויה (במשאף SyqeAir יש פטנטים בלעדיים שעוזרים לספיגה אופטימלית של המינון שנבחר). וכשהעישון מפחית את הכאב אבל גורם למטופל לישון רוב היום, או מטשטש את התודעה - אי אפשר לעבוד כמו שצריך, לטפל במשפחה, לצאת מהבית... לכן, קשה לקרוא לעישון "טיפול".

מפחיתים את עישון הקנביס בעזרת משאף SyqeAir וליווי אחות צמוד

חברת סאיקי מציעה למטופליה ליווי אח או אחות בחינם להסתגלות הדרגתית לטיפול, להפחתה מהירה בעוצמת הכאב ולהקלה בתסמינים במינימום תופעות לוואי לא רצויות, לרבות פסיכואקטיביות.

נכי משרד הביטחון זכאים לקבל את המשאף והמחסניות בחינם

מטופלי משרד הביטחון, יש לכם רישיון לתפרחות T15C3 ,T20C4 או T10C2 ?  תוכלו לבחון לאורך זמן את יעילות הטיפול במשאף SyqeAir עבורכם, בלי לשנות את הרישיון. כשמשלבים מחסנית עם תפרחת, חישוב ההמרה הוא: כל 10 גרם ברישיון = מחסנית אחת. ניתן לרכוש גם מחסנית וגם תפרחת, ובצורה הדרגתית, בליווי אח או אחות, להפחית את העישון ועדיין להפחית את עוצמת הכאב.

משאף SyqeAir מיועד לשימוש עם מחסנית סאיקי-אייר בלבד. לא ניתן להכניס למחסנית תפרחת/שמן

עישון קנביס רפואי זה לא פתרון

היכנסו לאתר> סאיקי או חייגו: 2064*

לנכי כוחות הביטחון המוכרים ע"י משהב״ט. בהתאם להתוויות המאושרות ע״י משרד הבריאות. השימוש במשאף מותנה בהמלצת רופא וברישיון לשימוש לקנאביס רפואי של משרד הבריאות, בהתאם לדרישות הדין. נבדק מחקרית. אין באמור המלצה רפואית. לבעלי רישיון למחסנית למשאף מסוג .Sativa T20C4

1. Almog S, et al. European Journal of Pain, 24(8), 1505-1516.

2. Aviram, J. (2021). European Journal of Pain, 25 (2), 359-374

3. Aviram J, et al. (2022) PAIN Reports. 7(3). e1011.

דוח העישון בישראל 2022 , משרד הבריאות, אגף בכיר הסברה ודוברות . 4

נתונים עדכניים מרישיונות מטופלים היחידה לקנביס רפואי (יק"ר), יולי 5.2024

6. נייר עמדה ההסתדרות הרפואית בישראל, הלשכה לאתיקה, שימוש בקנביס רפואי, יולי 2021

7. Aviram, J, et al., (2023). Pharmaceuticals, 16(10), 1426.


 

נותני חסות: