הדלקת חנוכיות בחג האורים הוא מנהג עתיק יומין, פסטיבל אור נרות שמשלב בין הנס של ניצחון המכבים על היוונים והודיה על מסיק שמן הזית. על-פי המנהג יש להניח את החנוכייה על עדן החלון או בכניסה לבית.
החנוכיות שפזורות בשכונות האותנטיות של ירושלים, כמו: שכונת נחלאות, העיר העתיקה, מאה שערים ושכונת הבוכרים הופכים למחזה מרהיב ואטרקציה שאסור לכם לפספס.
בירושלים מספר שכונות בהם מומלץ להצטרף לסיור מודרך - להסתובב עם מדריך מקומי, לשמוע הסברים וסיפורים מרתקים וליהנות משלל חנוכיות ואווירת חג נהדרת. אבל רגע לפני שנצלול לסיורים זה המקום להזכיר לכולם לא לשכוח ולהתלבש בהתאם – לקחת מעיל, סוודר, בקיצור לבוש חם – כי בירושלים בתקופה זו של השנה קר מאוד.
הסיור בעיר העתיקה – ברובע היהודי נותן משמעות למושג אור בירושלים, על פי ההיסטוריה של חנוכה וסמל בית המקדש - מנורת המקדש שדלקה שמונה ימים בעוד כד השמן היה קטן.
שכונת נחלאות מול השוק הירושלמי - מסע אל תוך שכונה ירושלמיות ציוריות, בסיור תוכלו לחזות באור החנוכיות המרצד בחלונות וכניסות הבתים. בתום הסיור נוכל לקבוץ לשוק מחנה יהודה הסמוך וליהנות מקולינריה ירושלמית משובחת.
שכונת הבוכרים היא אחת מהשכונות המיוחדות בירושלים. בסיור תוכלו לעבור בין בתי כנסת מיוחדים, ולחוות קצת מקהילה מיוחדת שהגיעה לירושלים במאה שעברה. ואם יהיה לכם קצת מזל תוכלו לשמוע מתוך הבתים את הגרסה היפיפייה של מעז צור ישועתי...
חברת "ישראל-2גו" מציעה לנכי צה"ל ובני משפחתם סיורי חנוכיות מודרכים ברחבי ירושלים במחירים מיוחדים.
במהלך הסיור בכל אחד משמונת ימי החנוכה (למעט ימי שישי) תוכלו לצאת לחוות מאורו של חג החנוכה ולראות כיצד הוא נחגג ברחבי השכונה המסקרנת ביותר בעולם.
סיור בשכונות החרדיות ומאה שערים – בסיור תחשפו לחיים השוקקים של החצרות החסידיות, בתי הספר, השטיבלך, השוק המקומי, תקשיבו לצלילי הניגונים החסידיים, תבקרו בבית המדרש הישן של חסידות גור ובחלקת הקבר הסמוכה ותגלו כמה מהסודות המסקרנים ביותר, למנהגים, לאנשים, לסיפורים ולאורחות החיים. סיור החנוכיות היא הזדמנות נדירה להצצה לעולם המרתק הזה.
סיור בעיר העתיקה ובכותל – נסייר בסמטאות הרובע היהודי בין בתי התושבים והחצרות לאורן של החנוכיות הבוערות ולצלילי שירי חג החנוכה הבוקעים מן הבתים. נבקר בציון קבר ש דוד המלך ונסיים באווירה חגיגית בכותל המערבי.
הסיור עובר ברחובות הצרים של הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים.
נכנס לחצרות הבתים ונצפה בחנוכיות המוארות בשילוב סיפורי חנוכה והבנת מהות החג והמנהגים הנהוגים בו.
מחיר מיוחד לנכי צה"ל ובני משפחתם : 79 ₪ למשתתף
משך הסיור: כשעתיים וחצי-שלוש
נקודת מפגש וסיום: בתחנת הרכבת הקלה של שוק מחנה יהודה (רחוב יפו 123)
מומלץ לחנות בחניון באגריפס 88
לפרטים והרשמה לחצו על הלינק הבא: